Úvod » St. žačky » Články

Turnaj starších žaček v Žirovnici

publikováno 07.11.2016

Na poslední turnaj zimní části sezóny odjížděli naše starší žačky 6.11.2016 do Žirovnice. Jako celý podzim, přišla jen hrstka omluvenek a tak jsme na turnaj vyrazili s 11 hráčkami. Celý turnaj proběhl netradičně v odpoledních hodinách, kdy poslední zápas začínal až v půl 6 večer. 

Hned „na rozkoukání“ jsme dostali domácí tým, který vede krajský přebor. První poločas jsme nedostali šanci se propracovat ke gólové střele a prohráli ho zaslouženě 0:5. Ani druhý poločas nepřinesl zlepšení v obraně, takže si soupeř v celku pohodlně navyšoval skóre. Siréna zastavila skóre na stavu 3:16.

Druhý zápas s Velkým Meziříčím jsme věděli, že musíme zvládnout. Pořád, ale máme v živé paměti prohraný zápas z turnaje v Ledči, ve kterém jsme v obranné fázi měli velké problémy. Na tuto naší slabou stránku jsme se zaměřovali v tréninkových jednotkách celý měsíc. A v tomto utkání (i když to pořád nebylo ono) si nato holky začaly pomalu zvykat. První poločas jsme vyhráli 6:3, když se nejvíce trefovala Lucka Sochůrková (7 branek). To, že se prosazovala prakticky jen jedna hráčka, nám nedovolovalo soupeři odskočit na větší brankový rozdíl. Výhru 9:6, ale bereme :-)

Další zápas proti Pardubicím jsme začali překvapivě dobře. Od začátku utkání nám obrana šlapala podle trenérových představ. V útoku to pořád nebylo ono, a proto jsme první poločas prohráli 6:9. Pro soupeře to byl již poslední zápas turnaje a tak poslal své nejlepší hráčky do sprchy. Toho možná později litoval, jelikož naše výborná obrana následovaná úspěšnou střelbou Kačky Mainerové (9 branek) dokázala stáhnout poločasový náskok soupeře a v posledních minutách i překlopit skóre na naší stranu. Jednobrankový náskok 14:13 se nám podařilo udržet až do závěrečného hvizdu a tak jsme se mohli radovat z neplánované druhé výhry na turnaji.

Havlíčkův Brod do začátku posledního zápasu nenastoupil v nejsilnější sestavě, když nechal své dvě opory sedět na lavičce. Naše děvčata povzbuzená výhrou s Pardubicemi se nebojácně pustila i do Brodu. Opět trpělivou obranou s předáváním pivota se nám dařilo držet krok se soupeřem. Poločasový výsledek 6:7 je důkazem toho, že dokážeme hrát i proti oslabeným soupeřům z čela tabulky. Druhý poločas se již na hřišti objevily obě opory Brodu a možná i únavou našich hráček dokázal soupeř rychlými útoky odskočit na propastný rozdíl 10 branek. Nutno podotknout, že v druhém poločase jsme dokázali vstřelit pouze 1 branku! Utkání, tedy po nadějném prvním poločasu, skončilo prohrou 7:17.

Celkově jsme s turnajem spokojeni, byl vidět mírný pokrok oproti minulým zápasům. Nejvíce v obranné fázi, kdy se nám podařilo přejít z osobní obrany pivota na bránění s předáváním. Máme na čem pracovat, soupeři jsou stále o několik kroků před námi, ale věříme, že v jarních turnajích budeme kousat zase o něco více (6)

Sestava: Markéta Růžková - Káťa Mainerová, Lucka Sochůrková, Martina Brzoňová, Aneta Sechovcová, Zuzka Zítková, Veronika Kudrnová, Denisa Kunášková, Pavla Pelůchová, Zuzka Horáková a Míša Pešková

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz