Úvod » St. žačky » Články

Kvalifikace Žákovské ligy starších žaček

publikováno 07.12.2014 (aktualizováno 28.10.2016)

V sobotu 6.12. naše starší žačky vyrazily do Hodonína, aby se zde zúčastnili kvalifikace do Žákovské ligy. Holky se v sobotu ráno sešly v pěkném počtu 11 hráček, chyběla akorát Sabča Hicková, Monika Pešková a Eliška Velíšková.

Prvním soupeřem byl domácí tým, se kterým byl celý první poločas velmi vyrovnaný a skončil remízou. Bohužel na holky dolehlo časné vstávání a v druhém poločase jim došly síly. Zápas skončil těsnou výhrou Hodonína 10:7. V tomto zápase naneštěstí rozhodčí věděli, které družstvo je domácí, a proto nebylo o sporné výroky nouze. Každopádně to nebyl důvod naší prohry.

V druhém zápase nás čekal nejtěžší soupeř, Slavie Praha.  I pres všechny snahy holky nedokázaly držet s rychlejšími a technicky vybavenějšími protihráčkami krok a po jasném průběhu zápas prohrály 9:23.

Soupeřem v předposledním zápase byla Karviná. Naše hráčky se nezalekly výškové i váhové převahy protihráček a do zápasu šly s odhodláním vyhrát. První poločas i tak probíhal, byl sice vyrovnaný, ale vedení bylo na naší straně. Ve druhém poločase bylo i na soupeřkách vidět, že chuť vyhrát nemají o nic menší než my. Do posledních vteřin zápasu se nám, díky výborné obraně, dařilo držet jednobrankový náskok, soupeř těsně před koncem nevěděl co s míčem, a proto zkusil, když nevíš co sním, tak vystřel. Hráčka z levé spojky vykouzlila snad nejhezčí gól zápasu, když se jí podařilo trefit čistý růžek branky. Zápas tak skončil, asi spravedlivou remízou.

Čtvrtým, a taky naším posledním sobotním soupeřem byla Velká Bystřice. Znovu se potvrdilo, že v prvním poločase se našemu týmu daří více. Ledeč v poločase vyhrávala 8:7. Zápas byl celou dobu vyrovnaný jako v předchozím zápase proti Karviné. Náš jednobrankový náskok, ale dokázal soupeř vždy srovnat. Ke konci jsme si vybrali i pořádný kus smůly, první když Gabča Fialová trefila tyčku a soupeř z protiútoku dokázal vyrovnat stav na 14:14. A pak podruhé, když v posledních vteřinách zápasu krásně zaběhla Terka Sekotová a opět nastřelila pouze tyč. Stav se tedy neměnil a podruhé v turnaji se body dělily mezi oba týmy.

Holky odehrály tři vyrovnané zápasy, ostudu určitě neudělaly. Bohužel jim chyběl pouhý jeden bod od třetího postupového místa do žákovské ligy. Velkým plusem turnaje bylo změření sil proti jiným soupeřům než, které potkáváme každý turnaj v krajském přeboru. Nezbývá než se přes zimu zaměřit na fyzičku, protože zvlášť konce druhých poločasů nám prohrávají vyrovnané zápasy.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery