Úvod » Články » Ostatní

Házená v roce 2014

publikováno 25.08.2014 (aktualizováno 28.10.2016)

Ledečští házenkáři a házenkářky pomalu stříhají poslední pomyslné dílky metru dělících je od zahájení nové sezony. Ještě před tím, než se naplno roztočí kolotoč soutěžních zápasů, pojďme se společně ohlédnout za uplynulým ročníkem ledečské házené.

Sezona 2013/2014 naplno odhalila dlouhodobou slabinu ledečských házenkářů. Tou je malá členská základna, která při vyrovnanosti soutěží sráží většinu kategorií a brání jim v zisku výraznějších úspěchů. Nejvýrazněji se uvedený problém projevil u nejstarších reprezentantů ledečské házené. Muži i ženy ve svých soutěžích shodně obsadili předposlední místo, s celkovou bilancí pěti výher a patnácti, resp. šestnácti proher z celkových dvaadvaceti zápasů.

Vyzdvihnout by si v této souvislosti zasloužil výkon spojky ženského týmu Anny Baumové, která v tabulce střelkyň obsadila celkové třetí místo, když si na své konto připsala 150 branek.

Ženy se, po nepříliš vydařené sezoně a takřka žádné možnosti posílení kádru, rozhodly své působení na českých palubovkách ukončit. Stejný osud potkal i starší dorostence. Muži, ač se ocitli v sestupových vodách a byli nuceni přihlásit nižší soutěž, ručník do ringu neházejí. Sestup nicméně ukázal na nutnost změnit zavedený systém ve fungování týmu, a tak bychom měli být v následující sezóně svědky výraznějšího omlazení kádru, když se místo posil z různých koutů republiky bude vsázet na starší dorostence. Po jejich zapracování mezi „mazáky“ se muži chtějí pokusit o návrat do naší třetí nejvyšší házenkářské soutěže.

V sezoně 2014/2015 budou mít diváci možnost sledovat počiny zástupců nejstarší ledečské mužské kategorie v regionální lize. V té muži postupně změří síly s týmy Loko Vršovice, Sokol Vršovice, Most, Mladá Boleslav, Kutná Hora a Mělník.

Starší žáci se v uplynulé sezoně „blýskli“ třetím místem v krajském přeboru a účastí v celorepublikové žákovské lize. Letos se kluci představí již jako mladší dorost v druhé lize pro oblast Čechy. Kostru týmu budou tvořit hráči Ledče, jimž by měli sekundovat Zručáci, kteří se rovněž potýkají s nedostatkem hráčů, a tak došlo mezi dvěma městy na Sázavě k uzavření oboustranně výhodné dohody a vytvoření společného týmu. První domácí utkání dorostenci odehrají ve sportovní hale 20. září od 13:00 proti pražskému celku Sokol Vršovice.

Malá členská základna se negativně promítla rovněž do výsledků mladších zástupkyň něžnějšího pohlaví ledečské házené. Starší i mladší žákyně poměřovaly svoje síly se soupeřkami v krajském přeboru. Soutěže se hrály turnajově, na což právě úzký hráčský kádr s přibývajícími zápasy a ubývajícími silami doplácel nejvíce. Logickým vyústěním je umístění našich týmů v dolních tabulkách soutěže. Děvčata měla také možnost načerpat nové zkušenosti a zážitky na různých turnajích. Za všechny jmenujme například Memoriál Karla Šulce v Plzni či velký mezinárodní turnaj Prague Handball Cup, kde žákyně dosáhly pěkných výsledků. Letos se ledečské ženské žákovské týmy opět zapojí do krajského přeboru a na programu budou mít také například pardubický Pramínek Cup. 

Radost příznivcům ledečské házené, a nejenom jim, mohlo dělat v uplynulé sezoně družstvo přípravky. Chlapci a děvčata se scházeli po celý rok na trénincích v hojném počtu a poctivě se učili základy házené. Svoje nově nabyté umění následně předvedli na několika krajských turnajích, na nichž nebyl ani tak důležitý výsledek, jako radost ze hry a získávání nových zkušeností a kamarádů. V nové sezoně by měl nadále probíhat NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ, zejména věkové kategorie 2005-2008.

Závěrem se patří poděkovat všem hráčkám a hráčům, kteří svými výkony na palubovkách sportovních hal přispěli k reprezentaci našeho oddílu i města, a doufat, že v nadcházející sezoně se jim bude dařit o něco lépe než v té předchozí. Dík patří i všem sponzorům, bez jejichž podpory by se ledečská házená neobešla.

Sportu zdar a házené zvláště :)

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery